JellyPages.com

Friday, 22 February 2013

berjumpa CEO ASIA PACIFIC UNIVERSITY :D






assalamualaikum wahai kengkawan...

           sayang!!! haha... dah kenape ayat sayang tetibe terkeluar daripada tulisan ak yang cakar ayam nie. okay, sebenarnye ak nak cete pasal kejadian yang berlaku kat diri aku, hehe.. rase malu pulak nak cete.. okay la, cetenye bermula....

          masa tu hari rabu, 20/02/2013 berlakulah satu gempa bumi budak2 yayasan APU apabila diberitahu bahawa RAJA AZURA RAJA MAHAYUDDIN nak datang kampus APU!! hehe, apakah APU tu ea..? bahawasanya ini saya nak bagitahu bahawa APU adalah singkatan nama untuk ASIA PACIFIC UNIVERSITY di mana tempat saya belajar untuk meneruskan sisa2 hidup. keke, slah tuh untuk meneruskan perjuangan mendapatkan ilmu pengetahuan ;)

       
         Ade student daripada yayasan, especially our senior, dapat four flats!!! eh, betul ke ak eja nie?? (lanx jela ea) rasa macam nak bangga pun ade. haha, padahal bukan ak yang dapat pun.. xpe, at least, ak jadikan dia inspiration utk ak pun nak dapat gak four flats!!

 
       lepas dah cete2 pasal senior2 yang dapat excellent result tuh, raja azura pun bg la laluan kat sesape budak2 APU yg nak berucap.. lepas sorang, sorang cakap.. tetibe ak pulak terase nak berucap. haha
dah la kene cakap english pulak tuh.. berterabuh english ak nie bile cakap. papepun ak buat muke seposen je ckp.. suke2 ak je ckp pape pun.. yg buat orang gelak mase ak nak ckp tuh tetibe ak tercakap thank you sambil nak menunduk mase nak awal bak berucap.!! haha, lawak x lawak!!! sepatutnye thank you diucapkan semasa di akhir ucapan. ingat, jangan salah timing!!!


      Pedulikan perkara memalukan yg ak dah buat.. nie cete lain pulak bile ak duduk semeja sebelah CEO APU.. ish2... tadi berucap depan CEO YAYASAN, nie ak bercakap pulak ngn CEO APU. ade bakat ke aliya??? haha

  
     Actually, ak x tau pun dia CEO APU... serious!! ak main hentam kromo je ckp ngn dia.. tapi bile tengok gaye ckp n cra pemakaian macam orang2 kenamaan.. hatiku pun mula berdegup kencang... ak pun memberanikan diri utk bersuara.. "siapakah anda?" ceh, ayat.. haha.. bukan la, ak tanya , "are you profesor or lecturer in APU?" apakah soalan yg ak tanya nie, adui


     So, dia jawab.. "I am CEO in APU.. " dengan senyuman yang menawan (cair pulak ak tetibe) hahahaha
dia pun menghulurkan kad kepada aku, sampai sekarang ak simpan :) astagfirullahalzim.. rupe2nye CEO APU yang ak tengah ckp nie.. dah la dok sebelah2.. pesal la ak  x tahu selama nie.. waaaaaaaaaaa... (menangis kesyukuran)


    tapi best la jugak dapat tahu cete berkenaan hidup dia, bukan semua tahu cete dia. haha, so, tetibe ak nak bongkak. ceh, ak rase cam diri nie semut je. hehe.. pastuh raja azura belanje kite orang domino's pizza... hehe, dah la ak dah lame x makan pizza, rase cm x makan sebulan bila dijamu pizza.. kekeke.. ak pun dengan penuh rase hormat, ak pun potong la pizza menggunakan sudu dan garpu oleh sebab x de pisau ye.. pada ketika itu ak tersedar daripada lamunan apabila pizza yang ku potong tidak menembusi cheese.. oh tidak!! mcm mane ak nak bg pizza kat CEO APU nie..


     hehe, tapi ak bg je.. last2 time pizza tuh dah nak abis, so tinggal satu pizza jela utk ak, so ak pun humban semua sekali pizza ak ngn cheese yg tertinggal tuh cepat2 (takut CEO nampak) kite orang pun makan. peh, bukan main tangkap leleh ak makan pizza nie, rase cam nak menangkis je cheese2 nie masuk dikerongkongku.. ngeh3


    Sebelum ak mengakhiri cerita yang menarik aka the bomb nie, ak nak sampaikan salam ak kat semua peminat.. ceh, salah timeline. x, ak nak terima kasih sape yang bace blog ak nie walaupun ak tahu x sape yang baca. hahahahahahahahahahah


from yang FAMOUS : Nur ALIYA ;)

7 comments:

  1. SEDAPNYE PIZZA CHEESE..SO YUMMY

    follow sini..ke 87..jemput singgah ke blog Yumida http://umikasum.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, In Sha Allah Yumida Huda ;)
      I will be your fans! haha

      Delete
  2. salam..sy pemenang segmen miratul reyyah tuh..cuba akk check kat other folder..sbb sy tak add akk..

    ReplyDelete
  3. Aslaikum..hai nk tanye ok x belakar kat APU.?

    ReplyDelete