JellyPages.com

Sunday, 18 November 2012

cerita Nur ALIYA ;)

selamat pagi semua.. yg kucintai encik saa'don bin yunus.. yang berumur kira2 warga emas, tapi still awet mude. haha.. ececeh, tu ayahanda saya. lorh, nie mcm nak buat blog sendiri, last2 nak cete pasal ayah pulak :P

SEBENARNYA, ak nie buat blog sebab terpaksa, almaklumla, skg nie ramai org buat blog, so ak pun terikut la, (terikut la knon, padahal mmg nak buat). hehe, korang2 jgn bace blog ak nie, malu ar.. hodoh je blog ak nie, ak buat asal buat. asal ade blog ak buat. haha

weh.. weh.. ak nak cete sesuatu nie, tapi jangan g tau sesape tau. janji tau. hehe, sebenarnye, ak berkenan sorg daq nie, tapi.. erm malu la, x jadi la nak cete. eh2, jadi2.. tapi jgn la g tau sesape. cm pelik je ayat ak, dah mmg semua orang boleh bace, mmg dah x rahsia la kan?

BUAT SAHABAT semua yg ku cintai.. ak sebenarnya dah x de feeling2 nak bercintan takat leleh, siap layan lagu jiwang, tapi apakan daya, ku manusia biasa yang tidak terlepas dari jatuh cinta.(ceh, jatuh cinta knon, amboi, dah pandai ea, ko aliya:))

HAHA, nie ak nak habaq, nak ckap utara pulak ak nie (tapi bkn reti pun). dah mcm merepek jea ak kat blog nie, tapi x cete pun kisah cinta ko nie aliya, cete la... ADOI!

MaCaM nie, tersebut la alkisah ak pindah jhor.. ak paling benci pindah2 nie, dah la kene angkat barang banyak. tapi 2 la yg ak nak cete, start ak masuk sekolah pun mmg ak x berkenan ngn sesape. JANGAN HARAP AK NAK SUKA KAT SESAPE WEI!! perh, nampak sangat keegoaan ku terserlah kan. haha

LaSt2 mase nak SPM, ak pun teringin la nak tuisyen kan. knon, nak dapat straight A's, ak pun pujuk ayah aku, wahai encik Saa'don yang jelita.. ops, salah, encik saa'don yang handsome plus baik hati. izinkan lah anakmu ini menambahkan ilmu didadaaa.. haha.. so, ayah ak pun bagi la ak g tuisyen..

huhuh, happy ak dapat g tuisyen, walaupun naik motor je, kadang2 basah kuyup sbb hujan. ak sangat menghargai ilmu, lagi2 bila ak nak dapat ilmu tuh dgn ssh payah :')
korang cube la try, cube carik ilmu dgn ssh payah, mesti korang hargainya tau :D

Agak payah jugak la ak nak g tempat tuisyen tuh sbb jauh.. tapi alhamdulillah, mungkin sbb niat ak baik, ak dapat jugak tuisyen. ngeh3, sukanya ak dapat tuisyen. Thanks ABAH :)

eh2 korang nak tau cete selanjutnye?? tunggu la ak rajin update lagi eh, nanti ak cete sambungannya, yihoo. sayang korang . <3

from yang FAMOUS: Nur ALIYA ;)

2 comments:

  1. no la, your blog more superb.. high vocabulary.. hehe

    ReplyDelete